Inledning
9/9 Torsdag.
11/9 Lördag.

10/9 Fredag.

=>

Tycker att de amerikanska toalettstolarna förtjänar att avbildas. Vattenbehållaren för närmast tanken på en kroppsbyggare som flitigt brukat anabola steroider, inga snålspolare direkt.

Motel6 Ely: Typisk amerikansk toalettstol.

Motel6 Ely: Typisk amerikansk toalettstol.

=>

Besöker Elys järnvägsmuseum och tar ett par bilder, dels av ett ånglok, dels av silos och vattenbehållare. Ångloken hade inte bara med sig kol och vatten utan även sand. Den behövdes för att sanda rälsen i motlut. Vid varje hjul kommer ett rör ut som släpper ut sanden när lokföraren drar i en spak.

Besöker Ely´s järnvägsmuseum och tar ett par bilder, dels av ett ånglok, dels av silos och vattenbehållare. Ångloken hade inte bara med sig kol och vatten utan även sand. Den behövdes för att sanda rälsen i motlut. Vid varje hjul kommer ett rör ut som släpper ut sanden när lokföraren drar i en spak.

Järnvägsmuseet Ely</a>: Ånglok No 42

Järnvägsmuseet Ely: Ånglok No 42

=>

Vi bokar ytterligare en natt i Ely, för att kunna beta av omgivningarna. Vi tar 50-an tillbaka i västlig riktning, för att försöka hitta Hamilton och Belmont mill.

Historik:

I Hamilton startade verksamheten 1868. Det blev en riktig boom. Området befolkades som mest av 25 000 människor, av alla tänkbara nationaliteter. Det som lockade var stora mängder av mycket högvärdig silvermalm, som dessutom låg alldeles uppe vid ytan, men uppe på hög höjd (8 000 fot). Storskalig produktion pågick till 1887. Till dess hade producerats inte mindre än $22 000 000 biljoner (?) i silver. Därefter avfolkades området i vanlig ordning.

Belmont mill var just vad namnet säger en stor malnings och anrikningsanläggning.

=>

Vägen uppe i bergen ser ut att ha varit blöt. Det verkar som att de gånger det regnar här, blir det rena skyfall, som fyller alla torra bäckfåror med vatten till brädden. Hittar Hamilton. Förvånande lite finns kvar som skvallrar om att så många människor varit här. Åskmoln tornar upp sej, det oroar oss. Vi vet ju inget om hur vägen blir om det skulle komma ett skyfall. Vi vänder innan vi nått Belmont mill.

=>

När vi åter nått I50-an, kommer det några rejäla störtskurar. Som avlöses av en häftig hagelskur. För första gången sedan vi kom till Nevada, sjunker temperaturen så att det blir riktigt behagligt för en svensk. På kvällen blir det mer åska och regn.

Inledning
9/9 Torsdag.
11/9 Lördag.