Inledning
1/9 Onsdag.
3/9 Fredag.

2/9 Torsdag.

=>

Efter en "någorlunda" hygglig natt, stiger vi upp kring sex-tiden lokal tid. Jag får lov att (som alltid) börja dagen med en rejäl laddning vetekli för ha en chans att hålla magen igång. Min invändiga kemiska fabrik är av den istadiga sorten. Missar aldrig en chans att slå stopp i maskineriet. Fick inte tag på någon yoghurt i går afton, men kliet måste ner, det är inte annat än att blanda lite vatten i kliet och trycka ner det. Det går tungt, ungefär som att käka sågspån, men det går. Trots en rejäl dos Laktulos, vägrar magen att gå igång. Anders tar också lite av laktulosen och klick så var hans mage igång. Han fick göra tre rundor på toan. Lyckors han. Hoppas min mage går igång i morron.

=>

Åker tillbaka till flygplatsen och hämtar ut bilen kring nio tiden, trasslar lite och kör fel, innan vi hittar Wal-Mart. Där handlar vi det första vi behöver. Det mesta är billigare här, så det är ganska poänglöst att plocka med sig särskilt mycket hemifrån. Kyllåda, termos, engångstallrikar, muggar och bestick är basvaror. Vi kommer även att behöva ha mat och dryck med, då vi under dagarna oftast kommer att vistas långt från både butiker och mathak. Köper en rejält stor kyllåda av frigolit. För att locket ska sitta kvar under transport, behövs även ett spännband. Skaffar också byttor för den is som behövs för att hålla kylan. Ismaskiner finns på alla hotell och motell i USA. Tillbaka till motellet för att bunkra is och checka ut.

Planerar man att bila i USA bör man absolut se till att i förväg via Internet, beställa bra kartmaterial. Det är inte svårt att få tag på kartor på plats, däremot svårt att hitta BRA kartor. De mest vanliga kartorna är antingen alltför översiktliga, massor av gator och vägar saknas. De som är tillräckligt detaljerade, brukar inte ge tillräcklig överblick. Då tappar man likförbannat orienteringen ganska snart. Översiktskartorna är säkerligen till nytta för folk som bor här. De kan sina närområden och nyttjar de stora trafiklederna som transportsträckor. Kommer man däremot som turist och har ambitionen att gå utanför allfarlederna, då behövs betydligt bättre kartmaterial.

=>

Har nu åkt till Beatty (nordvästlig riktning), checkat in på El Portal Motel. Klockan är två på eftermiddan. Vi är redo att åka ut i bushen. Eftersom det inte är inte så mycket kvar av dagen, så får vi sätta ambitionsnivån på äventyrligheter därefter.

Målet är Rhyolite.

Kort historik för målet:

Rhyolite, är en Ghost Town som växte från ingenting i början av 1900 talet till mer än tiotusen människor 1907. Under perioden 1907 till 1909 färdigställdes massor av stora dyrbara byggnader för service till de många människorna. Det var bl.a. en stor skolbyggnad, residens för stadens styre, fängelse, banker, järnvägsstation och affärer. Men upp som en sol, ner som en pannkaka. I April 1910 stängdes strömmen till gatlyktorna av. Då fanns bara 675 människor kvar i staden. Nu finns massor med ruiner och några få någorlunda intakta hus kvar.

=>

Ett av de någorlunda bevarade husen är murat av sprit-flaskor med bottnarna synliga på utsidan huset. Det är byggt av en australiensare som hette Tom Kelly. Huset blev färdigt i början 1906. Tom var då 76 år gammal. Stackars sate vad mycket baksmälla för att få ihop så mycket flaskor. Vi blir i övrigt inte särskilt imponerade av orten. Drar vidare sedan vi kollat flaskhuset.

=>

Åker vidare efter vägar som inte riktigt är lämpliga för en vanlig två-hjulsdriven personbil. Hittar May Flower Mine med en del gruvhål och lämningar efter gruvanläggningarna. Rätt intressant men svårt att avbilda fotografiskt, på ett meningsfullt sätt. Sköt första kameraskotten i en hopmonterbar serie, mot naturvyer. Vår hyrbil kan skönjas längst ner till höger.

Naturvy vid Flower Mine

Naturvy vid Flower Mine.

Inledning
1/9 Onsdag.
3/9 Fredag.