OBS.
I omtanke om modemsurfare har de flesta bilderna som kommer upp automatiskt, numera komprimerats mycket starkt. Så starkt att bildkvaliteten blivit rejält försämrad. Välj själv. Klicka på bilden för att få fram en mindre hårt komprimerad version, med bättre skärpa och detaljrikedom.
Sonen.

SLÄPVAGNSKONTAKT.


Det finns rätt gott om bilar som har kontaktdosan för släpvagnskontakten felkopplad.

Min erfarenhet är att när man lånar ut sitt släp, så får man ofta tillbaka det med stickproppen ändrad till annan koppling än vad som gällde när släpet lånades ut.

Gissar att samma förhållande gäller hyrsläp. Kan tänka mig att det finns goda skäl att vara misstrogen mot kontakten på sådana.

Brunna säkringar, eller lampor som lyser helt galet, brukar ge tydliga budskap om felkoppling.

Alla ni som förvånats över att kompisens släp alltid är så VÄLDIGT upptaget just som ni skulle behöva låna det. Sluta förvånas. Han har bara fått lov att rätta till problem som andra ställt till med, lite väl ofta.

Alla som har problem med att få belysningen att fungera på ett släp, bör allra först förvissa sig om att uttaget bak på bilen är korrekt kopplat.

Det kan göras antingen m.h.a. en multimeter men kan lika enkelt kollas med en glödlampa som sitter i en lamphållare. Förutsatt att ett par sladdstumpar är monterade till lamphållaren.Bild 1


/Farsan.